Barcelona Brewery (Hopsters) – Spanje

De brouwerij

De microbrouwerij van Hopsters in Besalú in Catalonië (Spanje) is een gemoedelijk familiebedrijf, waar je zeker eens op bezoek moet zijn geweest. Bij Hopsters vinden ze dat het bier drinken pas de laatste stap is van een lang proces. Daarom werken ze graag met het concept van een open brouwerij. Je kan je bier rechtstreeks bij hen in de brouwerij kopen en samen met hen genieten van de passie voor bier in al zijn fases. Je kan er een kijkje nemen achter de schermen en tegelijk genieten van hun heerlijke artisanale biertjes in de taproom.

 

Bieren

Nash zweert enkel bij de meest kwalitatieve ingrediënten als het aankomt op het maken van zijn smaakvolle craft beers. Deze bestaan enerzijds uit handgeplukte, lokale ingrediënten en anderzijds uit elementen van andere culturen om een volle, authentieke en unieke drinkervaring te creëren.
Net als vele andere micro-brouwerijen is hun brouwproject enkele jaren geleden begonnen in de keuken.
Ondertussen is het bedrijf al wat gegroeid en kan er met de nieuwe machines 4 standaard biersoorten maken. Naargelang het seizoen wordt er ook een speciale editie gemaakt met de ingrediënten die op dat moment beschikbaar zijn.

Team

 
Nash Dérégnieaux
De brouwer
Nash, de brouwer van Hopsters is van oorsprong half Brits en half Frans. Zijn ouders hebben elkaar ontmoet in Besalú en hebben daar uiteindelijk hun hele leven opgebouwd. Ze baten er nu een camping uit, waardoor je ’s avonds bij Nash in de taproom geregeld bierliefhebbers uit andere landen tegenkomt die ook eens willen komen proeven van de heerlijke artisanale biertjes uit de Hopsters brouwerij.
Als kind reeds gepassioneerd door eten en koken, verliet Nash op zijn vijftiende het ouderlijk nest om een koksopleiding te volgen in Westminster Kingsway college. Hier leerde hij de technieken om ingrediënten te combineren en op professionele manier nieuwe smaken te creëren tot hij in 2008 afstudeerde. Dan begon hij in verschillende gerenommeerde keukens over heel de wereld te werken, zoals Atelier Crenn in Californië, Hooked in Melbourne en Les Bacchanales in Zuid-Franrkijk. In deze laatste werd zijn nieuwsgierigheid voor de verschillende keukens en de verschillende bereidingswijzen van eten en drinken geprikkeld.
In 2012 begon hij thuis te experimenteren met een kleine brouwset. Met zijn vaardigheden als kok probeerde hij eten en drinken te combineren voor een ‘totaalervaring’. Hij ontwikkelde een grote passie voor de uiterst technische aspecten van het brouwen en gedreven door de uitdaging van het creëren van een perfect gebalanceerde drinkervaring, besloot hij in 2015 zijn carrière als kok op te geven en al zijn energie in het brouwen te investeren.
Gefascineerd door de wereld van het brouwen reisde hij samen met met zijn broer Nathan door Europa om micro-brouwerijen te bezoeken in Oostenrijk, Tsjechië en het zuiden van Duitsland. Teruggekomen vol ideeën en inspiratie besloot hij uiteindelijk zijn eigen brouwerij te openen in zijn geboortedorp Besalú in Catalonië.
 
Nathan Dérégnieaux
Mede-oprichter, ontwerp & fotografie
 
Nathan, de broer van Nash, heeft een koksopleiding gevolgd in Hoffman in Barcelona, vooraleer hij ging werken in Les Bacchanales, in Zuid-Frankrijk. Door zijn tweede passie heeft hij nog een diploma fotografie gehaald in Grisart. Hij staat mee in voor het dagelijkse bestuur bij Hopsters en daarnaast ook voor het ontwerp van advertentiemateriaal, etiketten en fotografie.
 
Lisa Kern
Community Manager
Lisa heeft een bachelor diploma in management en sociale innovatie gehaald in de Universiteit van Toegepaste Wetenschappen in München. Sinds 2012 werkt ze voor een innovatiebedrijf, waar ze gebruik maakt van Netnography om de de behoeftes en trends in de markt te op te volgen. Bij Hopsters gebruikt Lisa haar expertise om er zeker van te zijn dat er ook altijd rekening wordt gehouden met de noden van de klant.
 
Michael Wetzel
Mike heeft twee business masters gehaald bij ESADE Business school en ondersteunt het team al van bij het begin. Hij is enerzijds een adviseur op zakelijk vlak en houdt zich ook bezig met de implementatie van een ERP-systeem. Daarnaast is hij bezig met de dagdagelijkse activiteiten die bij het brouwen horen, zoals marketing, verkoop en het brouwen zelf.
 

Airbnbaby Maya

 
Lisa en Nash hebben elkaar 3,5 jaar geleden ontmoet. Lisa leerde Nash kennen via haar neef Mikey (Michael Wetzel), toen ze bij hem een maand verbleef in Barcelona. Mikey woonde toen samen met Nash en zijn broer Nathan. Nash en Nathan hadden Mikey het jaar ervoor leren kennen toen ze rondreisden in Europa om onderzoek te doen naar ander Europese microbrouwerijen. Toen ze op verkenning gingen in München, verbleven ze bij Mikey die zijn woonst toen ter beschikking stelde via Airbnb. Het jaar daarna trok Mike naar Barcelona voor een Erasmus uitwisselingsproject en nam toen terug contact op met Nash en Nathan. Een beetje later trok Mike in bij de twee broers.
Toen Lisa besloot een maand op vakantie te gaan bij haar neef in Barcelona sloeg de vonk over tussen Nash en Lisa. Ondertussen, 3,5 jaar later hebben ze samen een dochtertje Maya en runnen ze samen met broer Nathan, de microbrouwerij in Besalù.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *