Foodpairing met bier

Barcelona Beer Company Nicotto – Zarzuela

Bij een speciaal bier, de Barcelona Beer Nicotto, een verfrissend bier waarin de Sorachi hop gebruikt werd, en waar eveneens toetsen van groene thee en jasmijn en mandarijnschil in zitten, daar hoort een zeer lekker gerecht bij. Dit bier combineert perfect met vis, en niet zomaar vis… We maken hierbij de gekende Zarzuela, een zeer rijk gevuld Spaans visgerecht. Deze schotel kan gevarieerd worden met vele vissoorten en schaaldieren zoals garnalen, tarbot, langoustines, krab, inktvis, en noem maar op. Neem gewoon wat je zelf lekker vindt. De ham zorgt voor een extra dimensie en je serveert dit visgerecht zo uit de pan.

 
Wat hebben we nodig voor 4 personen?
 
– 500 g kabeljauwfilet
– 500 g schelvisfilet
– 250 g mosselen
– 1 deciliter olijfolie
– 2 in ringen gesneden uien
– 4 teentjes knoflook geperst
– 2 rode paprika’s
– 2 tomaten
– ½ fijngesneden Spaanse peper zonder de zaadjes
– 50 g rauwe ham in reepjes gesneden
– 50 g gemalen ontvelde amandelen
– 1 laurierblad
– 1 theelepel gemalen zwarte peper
– 4 deciliter droge witte wijn
– 1 theelepel citroensap – zout
 
En wat doen we daar nu allemaal mee?
 
• Bestrooi de vis met wat zout.
• Verhit de olie in een grote diepe pan en fruit hierin de ui en de knoflook lichtgeel.
• Snij de paprika in ringen en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
• Snij de tomaten in vier, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn.
•Laat de paprika, tomaten en Spaanse peper 5 minuten mee fruiten met de ui en de knoflook.
• Voeg dan de ham, amandelen, laurier, wat zout en peper toe en laat het mengsel inkoken. • Giet er daarna 5 deciliter water, de wijn en het citroensap bij en roer alles goed om.
• Voeg de vis toe en laat het geheel nog een 8 minuutjes koken.
• Tenslotte de gewassen mosselen (geen open exemplaren!) toevoegen en nog een 5-6 minuten laten mee koken.
• Zet de pan in het midden van de tafel, schep uit voor iedereen in een diep bord en genieten maar.
 
Tip: een heerlijk knapperig stukje stokbrood

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *