4 tips om je bier koel te houden

De zomer geeft ons ondertussen al héél wat warme dagen, dus ook de barbecues, de tuinfeesten en de festivals komen eraan. Terwijl de meeste mensen denken aan de organisatie van dit alles, heb jij maar één zorg: hoe houd ik mijn bier koud? Wij selecteerden voor jou de vier beste manieren om je bier koel te houden. Leest zeker tip nummer 3, onze favoriet.

1. Geef je bier een koude douche.
 
Tijdens de eerste barbecue loopt het bier vlotjes binnen. Door de gezellige sfeer vergeet je het in de koelkast aan te vullen. Geen nood! Zet een flesje in de gootsteen en geef het een koudwaterdouche van 5 minuten. Het flesje is koud en je kan het meteen doorgeven aan één van je vrienden. Vergeet daarna zeker niet het bier in de koelkast terug aan te vullen.
Het zou jammer zijn om dat kostbare water zomaar weg te spoelen natuurlijk. Daarom kan je dit het best opvangen en gebruiken om in de tuin de bloemen water te geven. De koudwaterdouche is een kleine truc voor een klein noodgeval. 2. Snelvriezer in de diepvriezer.
Ondanks alle voorbereidingen toch vergeten om het bier koud te zetten? Heb je wat keukenpapier en een diepvries? Dan is er geen probleem! Neem wat losse vellen van de rol keukenpapier en maak ze een beetje nat. Wikkel nu het bier in met het natte papier en leg de flesjes in de vriezer. Het koelproces in de vriezer wordt versneld door het natte papier. Na nog geen 10 minuutjes wachten, heb je een zalig gekoeld biertje. Genieten maar!
 
3. Een zoutbadje.
Wist je dat zout een chemische reactie geeft, waarbij het koelproces versneld kan worden? Daarbovenop verlaagt zout het vriespunt van water. Neem een grote bak. Doe er wat ijs in en vul verder aan met water. Doe hierbij een schepje keukenzout. Je moet niet overdrijven met de hoeveelheid. Het water zal nu koud blijven zonder te bevriezen. Het bier zal dus ook langer koud blijven en jij zal samen met je bezoek langer van een frisse pint kunnen genieten.
 
4. Een biertuin naast je moestuin.
Heb je een tuinfeest, maar geen plaats meer in de koelkast om het bier te koelen? Zoek enkele uren voor je bezoek komt, een plek met veel schaduw, liefst waar de aarde vochtig is. Is heel je tuin helemaal droog door het goede weer? Giet een koude emmer water over de droge plek zand uit. Begraaf nu jouw flesjes bier en zorg dat ze met hun hals nog boven de grond uitsteken. De vochtige grond, zal jouw bier koud houden en het is een leuke manier voor jou bezoek om een nieuw pintje te nemen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *